Fresing og gulvsliping

Oppussing av et Gulv med Historie – Kunst av Restaurering av 100 År Gammelt Tre

 

Hundre år med historie under føttene dine – dette er ikke bare en frase, men en realitet når man jobber med å fornye et antikt tre-gulv. Å transformere en gammeldags overflate til et brukbart kunstverk krever en serie av presise handlinger, fra fresing til sliping, til den endelige finish med høykvalitets lakk.

🛠 Første Steg: Fresing med Respekt for Fortiden
En fres er det første verktøyet i våre hender – det lar oss fjerne ujevnheter og forberede den gamle overflaten for videre restaurering. Dette er et stadium som krever delikatesse for å ikke skade det verdifulle, aldrende treet.

Sliping: Å Fremheve Treets Naturlige Skjønnhet
Etter fresing trenger gulvet sliping. Denne prosessen hjelper oss å trekke ut dybden og karakteren av treet, og gjør hver sprekk og årring mer fremtredende, fortellende sin egen historie.

🎨 Primer Bona Natural: Framhever Fargen
Deretter påfører vi en primer fra Bona Natural. Dens oppgave er å fremheve treets naturlige farge, forberede gulvet for den endelige finishen og øke dets estetiske verdi.

🛡 Den Endelige Berøring: To-Komponent Bona Traffic HD Lakk
Fullføringen av arbeidet er anvendelsen av en to-komponent lakk, Bona Traffic HD. Med denne får gulvet enestående holdbarhet og motstand mot slitasje, samtidig som det beholder treets naturlige finish og dets historiske sjel.

 

Bestill en samtale - vi ringer deg tilbake